Kezelések

Depresszió

Bárhogy is hívjuk találkozásunkat, a cél ugyanaz: igazi és tartós változás jöjjön létre a teljes és boldog megvalósulás irányába.

A központi téma bármi lehet, ami testi, lelki elakadás, nehézség, akár felnőttel, akár ifjúsággal, vagy gyermekekkel kapcsolatos területen.

Minden megakadásnál szükség lehet egy segítőre. Jók a baráti tanácsok is, de más hozama van egy szakemberrel való találkozásnak, egy-egy alkalmas konzultációnak, megbeszélésnek, vagy egy több alkalmas folyamatnak.

Tapasztalatom, hogy kár évekig kínlódni, illetve tartósan benne tapicskolni vagy ragadni a nehézségekben. Sokan azzal fordulnak hozzám, hogy már évek óta dolgoznak egy-egy adott témán, és hát…

Hatékony (azaz együtt a hagyományos integratív és alternatív pszichológiai, lélekgyógyászati) módszerrel viszont óriási lendületet kaphatunk az elakadások oldása, feloldása, megoldása után.

A tapasztalat alapján már 1-2 alkalom is megoldást jelenthet és utat nyithat az új felé, a változás irányába.

Főbb életterületeink:

  • munkahely – anyagi megakadások – karrier;
  • párkapcsolat;
  • család: szülők, testvérek, gyerekek, generációk; egészség / betegség;
  • gyermekvállalás és gyermeknevelés…

Ezeken belül sokféle egyéni konkrétum előkerül, , a legváltozatosabb témákban, például: jogi megakadások, vagy párkapcsolatnál a megcsalás, továbbá adott betegségek lelki okainak felkutatása.

Módszerek

A megoldási / tanácsadási / kezelési módszerek teljes mértékben egyénre szabottak.

Ha valaki csak az anyagban hisz, számos nagyszerű hagyományos pszichológiai eszköz van a tarsolyban (például fókuszterápia (Gendling), relaxáció – autogén tréning, NLP, KIP – szimbólumterápia, vezetett meditáció, hipnózis, elengedés D. Hawkins, tranzakcióanalízis (E. Berne), monodráma, pszichodráma stb.).

Aki szeretné ötvözni a hagyományost és az alternatívat (kvantumfizikai és a kvantumpszichológiai vagy a spirituális szemléletet), azok számára egyedi módszerrel nagyon hatékony, és a megszokottnál sokkal gyorsabb megoldást kínálok.

A komplex és integratív megközelítéssel mind az enyhébb, mind a súlyosabb esetek is sikeres megoldást kaphatnak oly nehéz témákban is, mint a depresszió, a pánik, a fóbia, az alvásprobléma, az alkoholizmus, a drog-, az internet- és játékfüggőség, az evési zavarok, vagy a testi betegségeknél akár a daganat kiegészítő gyógyulási folyamatában, továbbá a gyermekek képességi, tanulási vagy magatartási megakadásában, a bepisilésnél, illetve a szorongásnál is. Akár még a skizofrénia is rendezhető.

Mitől tud tartós lenni egy ilyen folyamat?

Ahhoz, hogy a változás igazán eredményes legyen, nem csak a tünetet kezeljük. A tünet elmúlásával magasabb megoldási szintre kerülünk (vagyis növekszik problémamegoldó képességünk, stabilitásunk) és a változás a további életünkbe integrálódik.

A folyamat főbb lépései:

(1.) Megértés, azaz a megakadást / betegséget újraértelmezzük. Az új megközelítés új értési folyamatokat indít el, amely az alapját adja a rendező, gyógyító folyamatnak.
(2.) Egy másik szintre lépünk, ahol az elakadást oldjuk, feloldjuk és megoldjuk.
(3.) Begyakorlás / alkalmazás – lehet velem együtt, lehet egyedül.

Akár 1-1 tanácsadás is alkalmas lehet arra, hogy ezt az egész folyamatot bejárjuk, ugyanakkor érdemes rászánni a teljes megoldás eljutásához szükséges időt, mely teljesen egyedi. Problémaként 1-1 folyamat más és más időmennyiséget igényel, a személyiség függvényében is. Valamikor nem lehet siettetni a folyamatot, de van amikor a rendeződés nagyon gyors is tud lenni.

Az értelmezés úgy működik, mint egy pszichoedukáció, azaz a tanulási – tanítási részt már mindenki viszi is haza privát szférájába, családjába, párkapcsolatába, munkahelyére, és tetszés szerint alkalmazza mindennapjaiban, akár már aznap.

Testi betegségek mögött húzódó lelki problémák?

Testi betegségeknél kiemelten fontosak a kiegészítő terápiák, hiszen tudjuk, hogy szinte minden testi betegség mögött lelki tényezők húzódnak. A lélek azt üzeni: nem jól csinálod, másképpen kellene, kérlek, hallgass rám, engedd, hogy új utakra térjek veled… Ha ezen nem változtat az illető, akkor a gyógyszeres vagy műtéti kezelés után kiújulhat a korábbi betegség, vagy jön másik.

Minden kezelésnél lehetőség van a továbblépésre, formálódásra, új megközelítések megértésére, a gyógyult állapot eléréséhez. A találkozások során segítek a testi üzenet meghallásában, majd a rendeződésben, testi – lelki és szellemi szinten.

Szeretettel várom a felnőtteket – gyermekeket

  •  lelki és testi problémák kezelésére
  •  megakadt személyes életutak feltárására, megoldására
  •  súlyos és kevésbé súlyos betegségek alternatív kiegészítő terápiájára
  •  depresszió, energiahiány, pánik, fóbia, szorongás, alvászavar kezelésére (már egy alkalom is nagyon jelentős változásokat hoz)
  • gyermekek problémájának kezelésére (magatartás zavar, hiperaktivitás, beilleszkedési zavar, éjszakai bepisilés, tanulási – képességzavar)

Kérdésed van: keress bátran, visszahívunk!

Időtartam és ár:

A találkozások kb. 1,5 órásak (2×45 percesek), hozzájárulás
első alkalommal: 15.000 – 20.000 Ft,
további alkalmak 12.000 Ft – 20.000 Ft közös megegyezés szerint
(Nincs fix ár, a kliens fizetőképességétől függ. Az árpolitika lényege a fizetési rugalmasság, célja, hogy a krízisben lévő, de kevesebb keresettel rendelkező is megoldást kapjon problémájára).
Gyermekek, diákok kezelése: 11.000 Ft (45 perc)