Pánik centrum

Bemutatkozás

Kontakt személy: Zalka Iza

17 éve dolgozom pszichológusként és kineziológusként. A Pécsi Tudomány Egyetem Pszichológia szakán végeztem ezután ismerkedtem meg a kineziológiával. A két tudományt összepárosítva, egyéni módszert alakítottam ki, ami igen hatékonynak bizonyult. Módszeremmel sokfajta lelki problémán tudtam már segíteni, mint pl.: stressz, alvászavar, meddőség, szexuális problémák, párkapcsolati problémák, pánikbetegség.

Gyógyszeres kezelések nélkül tartós eredményeket sikerült elérnem. A jelenben átélt traumáink eredetét mindig a múltban kell keresnünk! Ezeket a múltbeli sérelmeket tárom fel és oldom fel, ami a jelenben átélt stresszek lelki megélését is megváltoztatja. Így tudunk megszabadulni a mindennapjainkat megnehezítő problémáinktól, szorongásainktól, esetleges pánikrohamainktól.

 

Zalka Iza

A pánikbetegek nagyszámú megkeresése kijelölte az utat számomra, ezt tekintem a legfőbb irányvonalnak a munkámban, ezért alapítottam meg a Pánikcentrum intézményét. Saját és kollégáim tapasztalatait felhasználva olyan gyógyító központot hoztunk létre, ahol a rászorulók személyre szabott tanácsadásban részesülnek, amit egy teljes team követ nyomon személyesen, vagy online módon!

Az első konzultáció díja 20.000 Ft

1 óra: 25.000 Ft

1.5 óra 35.000 Ft

4 db – os 1 órás bérlet 100.000 Ft helyett 92.000 Ft

4 db-os 1.5 órás bérlet 140.000 Ft helyett 130.000 Ft

10 alkalmas 1 órás bérlet 240.000 Ft

10 alkalmas1.5 órás bérlet 340.000 Ft

Kontakt személy: Riha Zsófia

Life is a big adventure.

Kalandos felnőtté válásomat színészként kezdtem, majd pedig az élet szelíd terelgetései mentén tanultam természetgyógyászatot, pszichológiát, családterápiát, gyermek- és felnőtt pszichodrámát, schüssler só- és homeopátiás tudományokat és lettem Életmód szakterapeuta. Talán ez foglalja össze leginkább azt, amit adni szeretnék magamból a hozzám fordulóknak. Leginkább megtanított az úton levésre, és hogy segítőnek születtem.

 

Zalka Iza

Popper Péter annak idején azt mondta nekünk, „jól jegyezzék meg: az egyik ember pszichológusnak a másik pszichológushoz megy.

Hát valahogy így voltam én is. Ahhoz, hogy hiteles segítő váljon belőlem, saját magam életét kellett át meg átrágnom és ehhez kerestem megfelelő területeket. Ahol a saját válaszaim megszólalhattak bennem.

Az úton hiszem, el kell veszni, hogy megtaláljuk önmagunkat. Minden egyes nagy kalanddal újabb és újabb lehetőséget, tehetséget, készséget és képességet találhatunk meg magunkban.

Leginkább megtanított az úton levésre, arra, hogy mindig lesz egy út amerre érdemes menni. Nincs jó vagy rossz út, tapasztalás és lehetőségek vannak. Ami az úton levés alatt bennem összeállt, tanulni és továbbadni.

Tanulni és átadni, ami bennem összeállt. Mindenben a holisztikus személetet keresem, az összefüggéseket. Hermész Triszmegisztosz szavaival élve: ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van, hogy az egyetlen varázslatának műveletét végrehajtsd. Ez életem vezérfonala.

Keresni a kapcsolatot az égiekhez, az Istenhez. Isten nem köthető valláshoz, számomra mindennek az eredője és működtetője. Szakmaiságomon túl édesanyaként is az intuícióm és hitem vezet el a megoldásokhoz. Mindig a megoldást keresem. Számomra az úton keresztbe eldőlt óriásfa nem akadály, hanem lehetőség.

„Lehetőségtérkép” jelenik meg a fejemben, ami sok kalandot, ismeretséget új tudást és tapasztalatot és főleg kihívást jelent. „Life is a big adventure „

Mindig úgy képzelem el egy-egy új ismeretséget, új helyzetet, hogy az élet új ajtókat nyit meg előttem. Ezekre az ajtókra, az együtt gondolkodás élményére hívom a klienseimet. Nem én adom a megoldást, csupán segítek meglátni számukra a lehetőségeiket. Abban tudok partner lenni, hogy merjen, akarjon tenni önmagáért, hogy megélje a saját kompetenciáját a saját életéhez.

Önismereti beszélgetéseket tartok, annak érdekében önmagától eljusson önmagához , hogy definiálni tudja önmagát, az igényeit a vágyait és rálásson mindarra a lehetőségre ami önmagában rejtőzik.

Kontakt személy: Németh Adrienn

Közel 10 éve dolgozom kineziológusként, Recall Healing konzulensként. A kineziológia módszerével kezdetben édesanyáknak nyújtottam segítséget a szülés utáni első időszakban jelentkező lelki nehézségek megoldására, valamint a szülés utáni depresszióról írt könyvem és terápiás módszerem sok anyukának mutatott kiutat ebből a nehéz állapotból gyógyszeres kezelés nélkül is.

A kiszélesedő ügyfélkörömet a Recall Healing és a Germán Gyógytudomány irányvonalával is támogatom, és fontos területem a transzgenerációs minták oldása, az onnan átvett terhek letétele. A gyerekkori traumák kisimítását, és a kötődési mintázatok gyógyítását a holisztikus látásmóddal ötvözöm és ezek mind azt segítik, hogy az egyén saját létezésében megerősödjön, és megtalálja a helyét a világban.

 

Zalka Iza

Kontakt személy: Révész Klára

Végzettség:
közgazdász, mentálhigiénés segítő szakember, biográfiai konzulens

Bemutatkozás
Az elmúlt 20 évben egyéni konzultációkkal, segítő beszélgetésekkel felnőtt korú embereket kísérek, támogatok saját önismereti útjukon, nehéz élethelyzetek, válságok, krízisek, veszteségek feldolgozásában. Annak felismerésében, hogy mindezek hogyan illeszkednek egyéni élettörténetükbe, hogyan lehet a bennük rejlő erőforrásokat öngyógyító folyamataik és személyes fejlődésük szolgálatába állítani. Gyakorlom a „hallgatni és meghallani” képességét és tisztelem az embereket és az emberi erőfeszítéseket. 

Zalka Iza

A bennem lévő empátia, megértés, elfogadás, szeretet és türelem a hozzám fordulóknak abban segít, hogy bizalommal feltárhassák a problémáikat, hogy ezekre a saját egyéni megoldásaikat találhassák meg és, hogy a megoldás irányába tudjanak elmozdulni. Engem pedig abban segít, hogy mindig törekedjek szakmai tudásomat és emberi tapasztalataimat az aktuális helyzethez igazítva úgy használni, ahogy az leginkább klienseim szolgálatára lehet.
Milyen tapasztalatokat hordoznak az életem eseményei? Hogyan illeszkednek ezek a személyes élettablómba? Kivé váltam általuk? Milyen erőforrást rejtenek a jövőm számára? …
…Ezekre a kérdésekre mindenki számára más-más válasz születik…
A biográfiai munka ( életút-vizsgálati munka) izgalmas utat, módszereket kínál arra, hogy a személyes élettörténetünk egyediségében rejlő csodákat kutassuk és válaszokat kaphassunk, hogy kik is vagyunk valójában. Felfedezéseinket fejlődésünk, jóllétünk, testi- lelki- szellemi egészségünk szolgálatába állíthassuk. Lehetőséget ad, hogy Önmagunk megértésén és elfogadásán keresztül megérthessük és elfogadhassuk a világot és embertársainkat. Ráláthatunk, hogy a mi személyes és egyedülálló életünk miképpen illeszkedik mégis a nagy Egészbe, hogyan kapcsol össze minket embertársainkkal.
Tapasztalatom szerint a múltunk történéseit nem változtathatjuk meg…,
… de a hozzá való viszonyunkat igen.
Mindez közelebb vihet önmagunkhoz és egy jelent – jövőt alakító tényezőként mutatkozhat meg számunkra.

Kontakt személy: Galambos Attila

Végzettség:
okleveles pszichológus, sportpszichológiai szakpszichológus, integratív terapeuta

Bemutatkozás
Tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végeztem klinikai- és egészségpszichológia szakirányon, majd itt kezdtem és abszolváltam a doktori képzést is. A témák, amikkel a tanulmányaim során sokat foglalkozom a fájdalom feldolgozás, fájdalom katasztrofizálás és ezek kapcsolata a testi-lelki jólléttel. Fontosnak tartom kiemelni a testi-lelki egyensúly meghatározó szerepét.

Életünkben a legtöbb probléma forrása mögött ezen egyensúly felborulása állhat. Ennek visszaállításához tisztában kell lennünk saját határainkkal, erősségeinkkel és képességeinkkel, mind az érzelmek terén, mind pedig fizikai teljesítményünkben. 

Zalka Iza

A fizikai teljesítmény jobb megértéséhez és az ezzel kapcsolatos problémák segítéséhez Sportpszichológiai szakember végzettséget szereztem a Testnevelési Egyetemen, majd ezt kiegészítve az Eötvös Loránd Tudományegyetemen Sportpszichológiai Szakpszichológus végzettséget szereztem.

A konzultációk során igyekszem biztonságos és elfogadó légkört teremteni, melyben bárki nyugodtan beszélhet azokról a dolgokról, eseményekről, melyek aktuálisan foglalkoztatják. Gyakran dolgozom szimbólumokkal, belső képekkel, mert úgy gondolom, a fantáziánk, kreativitásunk segíthet saját belső világunk megismerésében, ami az akadályok leküzdésének első lépése lehet. Autogén tréning (AT) módszerspecifikus képzést a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél végeztem megszerezve a relaxációs terapeuta/autogén tréner címet. A relaxáció során egyfajta módosult tudatállapotban sokkal közelebb kerülhetünk önmagunkhoz, ezzel is segítve a jobb önismeret elsajátítását és a nyugodtabb életet.

A képekkel, szimbólumokkal való munka fontos számomra, ezért jelenleg az Integratív Pszichoterápiás Egyesületnél tanulom többek között a Katathym imaginatív képélmény (KIP), az Ericksoni rövidterápia (EBT) és a Neurolingvisztikus programozás (NLP) módszerét. Ezen módszerek alkalmazása közben, módosult tudatállapotban adunk teret saját tudattalanunk megnyilvánulásának, mellyel kezelni, segíteni tudjuk lelkünket, hogy könnyebben átlendüljön a különböző elakadásain, megbetegedésein.

Várom szeretettel a hozzám forduló felnőtteket, fiatal felnőtteket életvezetési tanácsadásra, önismeret fejlesztésre, stresszoldásra, relaxációs technikák elsajátítására vagy új célok felkutatására. Várom továbbá azon sportolókat is, akik úgy érzik, teljesítményükben megtorpantak és úgy érzik, egyedül nem tudnak átlépni az akadályokon.

Alkalmazott módszerek: Módosult tudatállapotok, AT, KIP, NLP, ego state, Ericksoni rövidterápia (EBT)

Kontakt személy: Andrei Morales

Bemutatkozás
I have always been fascinated by the human phenomena, and it was what led me to Psychology years ago. Since 2019 I’ve been working as a therapist supporting people to reach their balance in life, to understand themselves and then, focus on what is actually important to them.
Still during my bachelor degree study years, I got involved in the Behavioral Sciences and Neuropsychology, and later, I moved to Hungary and since then, I’m investigating Biofeedback, Emotion Regulation, Stress and Anxiety management as well as pain management. I am currently a PhD student at ELTE Eötvös Loránd University.
As a therapist, I base my practice on Contextual Behavioral Approaches, focusing on Acceptance and Commitment Therapy – ACT, one of the most studies approaches in Psychology, recently. ACT is indicated for people dealing with anxiety, stress from life changes, and many other issues.

Zalka Iza